Göz Kapağı Estetiği Nasıl Uygulanır?

Image Description
Göz Kapağı Estetiği Nasıl Uygulanır?

Genel olarak yaşlanmanın olumsuz etkileri vücudumuzun her bölgesinde kendisini gösteren ve kaçınılmaz bir durumdur. Yaşlanmanın etkilerinin dışavurumunun en fazla olduğu bölgelerden biri de göz kapaklarıdır.

Göz kapaklarının yaşın ilerlemesine bağlı olarak sarkmaya ve derin kırışıklıklar oluşturmaya başlaması, kişinin dış görünümünde yorgun ve üzgün bir görünümün de ortaya çıkmasına neden olur. Ancak fizyolojik olarak farklı özelliklere sahip kişiler arasında göz kapağı sarkması farklı boyutlarda ortaya çıkar. Örneğin bazı kişilerde sadece olumsuz bir görünümün meydana gelmesi ve buna paralel olarak kişide özgüven sorunları yaratması durumu ortaya çıkar, bazı kişilerde ise sarkmaların boyutu ileri derece de olduğu için, görmenin engellemesine varan sorunlara neden olabilir.

Göz Kapağı Sarkması Nasıl Tedavi Edilir?

Belirli boyutlara kadar olan sarkmalar ve kırışıklar, bazı dolgu malzemeleri kullanılarak, kolay operasyonlarla çözülebilir. Ancak kırışıklık düzeyi ve sarkmanın artmış olduğu vakalarda, cerrahi bir estetik operasyon geçirilmesi gerekir. Tıp literatüründe Blefaroplasty olarak tanımlanan bu operasyon, göz kapağı estetiği olarak bilinir.

Bu aşamadaki göz kapağı sarkmalarının tedavisi üstteki ve alttaki göz kapaklarında bulunan fazladan yağ dokularının alınması, kas ve deri dokularının çıkarılması ve buna paralel olarak gerginleştirilmesi işlemidir. Anestezi uygulanarak cerrahi bir operasyon şeklinde uygulanır. Tedavi sonrasında oluşan gerginlik, göz kapaklarındaki sarkmaların tamamen ortadan kaldırılmasını ve kişinin genç bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Göz Kapağı Estetiği Operasyonları Tehlikeli Midir?

Göz kapağı estetiği operasyonları cerrahi riskleri düşük, ancak estetik sonuçları itibariyle yüksek verim elde edilebilen operasyonlardır. Genel olarak yaşlanmanın etkisiyle ortaya çıkan göz kapağı sarkması ve torbalanmalar, 35 yaş ve sonrasında ortaya çıkabilir. Bununla birlikte daha genç yaşta, genetik ve başka sebeplere bağlı olarak da ortaya çıkan vakalar vardır.

Sorunun oluşmasına müteakip olarak, başvurulacak uzmanlar aracılığıyla, operasyonu gerçekleştirmenin gerekli olup olmadığı, risk oranı gibi sorulara yanıt alınabilir. Operasyonun yapılma ihtiyacı, risk boyutu kişinin sağlık durumu ve yaşı gibi kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Örneğin kişide süregelen kaş düşüklüğü gibi başkaca bir sorun varsa, göz kapağı sarkmasından önce kaş düşüklüğü ile ilgili çözüm oluşturulması gerekir. Kaş düşüklüğünün tedavi edilmeden yapılan göz kapağı estetiği, kaşların daha fazla düşmesine sebep olarak, olumsuz estetik sonuçları ortaya çıkarabilir. Bu ve benzeri birçok sebep, göz kapağı estetiği operasyonlarının, alanında uzman olan cerrahlar tarafından yapılmasını zorunlu kılar. Uzmanlıklarına göre, her kişide bu operasyonun sonuçlarının ne kadar verimli olabileceği belirlenebilen bir çıkarımdır.

Göz Kapağı Estetiği Operasyonu Sonrası

Yapılan anestezinin ve ameliyatın etkilerine göre 1 ile 4 saat arasında bir süre sonra hasta evine gidebilir. İlk iki gün boyunca, operasyonun doğal etkileri nedeniyle göz çevresinde morluk ve şişme meydana gelir. Bu şişliklerin azaltılması ve gözde ki rahatsızlığın giderilmesi için bu iki gün boyunca buz kompresi uygulanmalıdır. Yanı sıra bazı ağrı kesici ilaçlar ve şişliğin azalmasına yardımcı ilaçlar kullanılır. Ayrıca göz kurumasına karşı uzman tarafından verilmiş göz damlası kullanılır.

Göz kapağı estetiği operasyonu nedeniyle ortaya çıkan ilk etkilerin ortadan kaybolması için 5-6 günlük bir ev istirahati gerekir. Bu süre boyunca uygulanan ilaç tedavisi ve buz kompresi uygulamalarının yanın da göz damlası kullanımı ilk etkilerin ortadan kaybolmaya başlamasını sağlar. Bu süre boyunca başın olabildiğince yukarıda tutulması sağlanmalıdır. Genellikle bu tür operasyonlarda 4. veya 5. Gün dikişler alınır.

Bundan sonra 2-3 gün daha dinlenilmeli ve 7. günden sonra işe gidilmelidir. Gözlerde oluşan şişlik ve morluk gibi etkiler, kişinin özellikleriyle doğru orantılıdır 5. Günden sonra azalmaya başlamakla birlikte, 14-15 gün civarında tüm etkilerin ortadan kalktığı vakalar da vardır. 10. Günden sonra makyajla morlukların gizlenmesi mümkün olabilir. İlk birkaç hafta fazla ışığa, güneş ışığına, rüzgar, toz gibi çevresel etkilere karşı hassasiyet yaşanır. Bu sebeple güneş gözlüğü kullanılmalı ve olabildiğince bahsi geçen ortamlardan uzak durulmalıdır.

Online Randevu

Hızlıca online randevu alarak tüm işlemlerinizi daha hızlı tamamlayabilirsiniz...

Randevu Al
Image Description
0532 301 1737